Brilmode en Contactlenzen

 
Harde lenzen

De nieuwste harde lenzen zijn nagenoeg even comfortabel als zachte lenzen. Harde lenzen kunnen voor zo goed als alle correcties gebruikt worden. Deze lenzen kunnen geleverd worden met of zonder cilindersterkte en als multifocaal. De moderne harde lenzen moeten na 1 tot 2 jaar vervangen worden.

Nachtlenzen

Deze harde lenzen worden ’s nachts gedragen. Tijdens de nacht corrigeren de lenzen de brilsterkte. Overdag worden deze lenzen niet gedragen omdat de ogen zijn gecorrigeerd. De volgende nacht worden de lenzen weer gedragen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen worden het meest gedragen. We gebruiken tegenwoordig voornamelijk de nieuwe siliconen hydrogel lenzen. Deze lensmaterialen laten aanzienlijk meer zuurstof door en kunnen beter tegen droge luchtomstandigheden. Ze zijn leverbaar als maandlenzen en daglenzen, met en zonder cilindersterkte en multifocaal.

Maandlenzen

De naam spreekt eigenlijk voor zich. Deze lenzen moeten na een maand vervangen worden. Deze lenzen worden gedurende een maand dagelijks gedragen.

Daglenzen

Daglenzen kunnen maximaal één dag gedragen worden en zijn daarom uitermate geschikt om afwisselend met bril te dragen bij bijvoorbeeld het sporten, uitgaan of gewoon lekker in het weekend.

Multifocale contactlenzen

Als u zo rond de veertig jaar bent, kunt u moeite krijgen met lezen. Voor wie een leesbril niet ziet zitten, is de leeslens de oplossing! De multifocale contactlenzen kunt u de hele dag dragen. Scherp helder zicht op alle afstanden!
De leesbril moet u op- en afzetten, gelukkig blijven multifocale contactlenzen de hele dag op hun plek. Wij hebben diverse multifocale contactlenzen in ons assortiment. Het zijn hoogzuurstofdoorlaatbare maandlenzen die zorgen voor een goede bevochtiging van uw ogen. Dit zorgt voor extra comfort, elke dag van de week, de hele dag lang.
Wilt u ook scherp zicht ervaren op alle afstanden? Kom nu langs en probeer de multifocale contactlenzen zelf!