Brilmode en Contactlenzen

 

WAAROM OOK NOG EEN BEELDSCHERMBRIL?

Beeldscherm- of computerbrillen zijn speciaal bedoeld voor de eisen die het huidige beroepsleven stelt en die andere brillen niet kunnen vervullen.

Eisen aan uw ogen:
• Snel focussen op verschillende afstanden
• Eentonig, inspannend beeldschermwerk
• Zelden knipperen en daardoor droge ogen
• Vaak slechte verlichting

Ergonomisch werken
U heeft soms moeite om te lezen wat er op het beeldscherm staat? Na een lange dag achter de computer zijn uw ogen droog en/of heeft u hoofdpijn?

Een mogelijke oplossing: een beeldschermbril.
Op de werkplek moeten in een fractie van een seconde uw monitor, bureau en collega’s op verschillende afstanden gezien worden. Als we ouder worden, vormt dat een steeds grotere belasting voor onze ogen, omdat deze niet meer zo goed kunnen focussen. Onbewuste veranderingen in de lichaamshouding moeten dit compenseren en leiden vaak tot moeilijk te lokaliseren klachten. Onze Ergo®-beeldschermglazen bieden nieuwe perspectieven. Ze ontlasten langdurig overbelaste ogen, verkrampte nek en schouders. Hierdoor heeft u weer plezier in uw werk.

Ergo®-beeldschermglazen kunnen als enige glazen persoonlijk aan typische blikbewegingen en werkafstanden aangepast worden. Hiermee zijn extra grote gezichtsvelden voor dichtbij en op de middellange afstand mogelijk, zodat u ontspannen kunt werken. Ook op korte afstand worden de kleinste details zichtbaar. Tevens kan men op een afstand tot vijf meter scherp zien. Het grotere blikveld ondersteunt een ergonomische stand van het hoofd en het lichaam en zorgt een comfortabel zicht zonder vermoeidheid.

Ook in uw vrije tijd comfortabel zicht
Een beeldschermbril heeft vele toepassingsmogelijkheden. Deze bril is niet alleen geschikt voor mensen op kantoor, maar ook bijvoorbeeld muzikanten, architecten, docenten of in een setting met klanten of patiënten. Ook in de vrije tijd is hij in vele gevallen een beter alternatief dan een leesbril.
Relaxter werken met Ergo®-beeldschermbrillen
Ze ontlasten zowel de ogen als de nek en schouders. Al bij 5 tot 10 uur dragen per week zult u het effect merken.

Onze Ergo®-beeldschermbrillen zijn in maarliefst 3 varianten verkrijgbaar. De Ergo®Book-glazen bieden een zo groot mogelijk gezichtsveld tot circa 90cm. Hierdoor merken bijvoorbeeld tandtechnici, edelsmeden of met het werken achter een labtop dat de werkzaamheden minder vermoeiend zijn en kost ook lezen of handwerken duidelijk minder inspanning.

Ergo®PC-glazen bieden een onbelemmerd gezichtsveld bij werkzaamheden achter de PC tot een werkafstand van 1.2 meter.

Ergo®Room-glazen zijn voor iedereen die veel klantgesprekken voert of vergaderingen heeft. Dankzij de brede gezichtsvelden kunnen brildragers tot wel 5 meter ontspannen zien. Hierdoor zijn ze ideaal voor ondermeer advocaten, dirigenten, receptionisten en baliewerknemers.

Bijdrage van de werkgever
Juist omdat een beeldschermbril vele voordelen heeft, vergoeden sommige bedrijven geheel of gedeeltelijk de kosten ervan. U kunt het eens navragen.